• Comtech Stinger.

  Ett vanligt tillvägagångssätt vid försvar är att ta nyckelknippan med en nyckel mellan knogarna. Problemet är att man lätt skadar sig själv, och det är svårt att få till ett bra grepp. Med detta i åtanke har James Keating uppfunnit Stinger 2, som är en enkel men mycket effektiv plastmanick som ökar styrkan av slaget rejält.

  Den är enkel att använda
  Greppa den i handen så känner du direkt att den ligger perfekt. Designen är intuitiv, så fort du håller den så vet du hur den fungerar.
  Väger knappt någonting - men är extremt hållbar.
  Liten och kompakt.
  Kan fästas i nyckelknippan så du alltid har den med dig.
  Ett bra komplement till en försvarsspray.

  OBS: En sådan här produkt kan falla under knivlagen. Knivlagen, är en svensk lag som på allmän plats, inom skolområde och i fordon på allmän plats förbjuder innehav av "knivar, andra stick- och skärvapen och andra föremål som är ägnade att användas som vapen vid brott mot liv eller hälsa.

  Använd med sunt förnuft och självklart endast i självförsvar.

  Pris: 90 kr

 • Knockout självförsvarsspray.

  MYCKET LÄNGRE RÄCKVIDD, NU UPP TILL 4 METER!
  PERFEKT AVVÄGD GELNING SOM GER LÄNGST RÄCKVIDD OCH MINST VINDKÄNSLIGHET.
  HÖGRE TRYCK SOM GER MER EFFEKT DIREKT MED BÄTTRE VENTIL OCH MUNSTYCKE.
  KRAFTFULLASTE LAGLIGA FORMULAN PÅ MARKNADEN, FÖRBLINDAR ANGRIPAREN MAXIMALT.
  FÄRGAR ANGRIPAREN RÖD FÖR SENARE IDENTIFIERING.


  Genom en gel-liknande substans får man “tyngre droppar”, med rätt mängd gel i förhållande till munstycket ger det i sin tur maximal räckvidd, samtidigt som de tyngre dropparna blir mindre känsliga för vind. Gelningen skapar också större obehag på angriparen genom att det fäster bättre och blir mer ihärdigt.

  Sprayen förblindar och ger upphov till stark sveda i ögon och även i ansiktet där den träffar. Högkoncentrerat specialämne (utvecklat med hjälp av FOA- Försvarets forskningsanstalt) skapar ett fruktansvärt obehag. Slår förövaren ur spel kortvarigt så att du kan ta dig till säkerhet och förhindra överfall, rån, misshandel etc.

  Lockets konstruktion är smart utformat för att undvika oavsiktlig sprayning i väskan eller fickan, samt underlättar att man sprayar i rätt riktning vid skarpt läge i en stressig situation. Bältesclips gör det även möjligt att fästa sprayen i bältet etc.

  Innehåller ej pepparextrakt (Oleoresin Capsicum) och är därför helt laglig i Sverige och Norge.

  Etiketten är utformad med både Svensk och Norsk text. Backcardet i blisterförpackning finns på antingen Svenska eller Norska.

  Bruksanvisning

  Det svarta locket har en perforerad svart plastbit – en säkring, denna trycker man igenom när sprayen ska användas i skarpt läge. (Kan avlägsnas innan om man t.ex. har nedsatt styrka i fingrar). OBS: Sprayen kan ej “testas” eftersom färg kan torka och fastna samt att det är högt tryck så att den töms mycket snabbt!

  Bodyguards självförsvarsspray är licensfri men får endast användas i enlighet med nödvärnslagen.

  Att försvara sig med hjälp av Bodyguard självförsvarsspray
  Att försvara sig mot angripare med hjälp av Bodyguard självförsvarsspray är tillåtet i Sverige och Norge, vid användning enligt nödvärnslagen. Bodyguards sprayer är licensfria och testade av SKL (Statens Kriminatekniska labaratorium), FOI (Försvarets forskningsanstalt) samt Rikspolisstyrelsen.

  Som ägare av Bodyguard självförsvarsspray kan Du känna Dig tryggare vid promenader, joggingturer, resor etc. Sprayen kan också fungera avskräckande. Bodyguard är liten och behändig att bära med sig samt enkel att använda. Effeken ökar ju mer spray som kommer i kontakt med förövarens ögon.

  Observera att Bodyguards självförsvarsspray inte nödvändigtvis är laglig i andra länder. Ska du resa utomlands och vill ta med dig sprayen bör du undersöka om det är lagligt först. Du kan inte ta med en självförsvarsspray i ditt handbagage, på flygresan.

  Vid eventuellt angrepp:
  1. Rikta burkens munstycke mot angriparens ansikte och ögon.
  2. Spraya hela burkens innehåll mot ögonen.

  Tekniska data
  Licensfri/laglig: ja.
  Räckvidd: 4 meter. (0,5 – 2,5m optimalt).
  Innehåll: alkohol, drivgas, mentol, rödfärg, specialämne, gel.
  Volym: 45 ml.
  Vikt: 56 g.
  Höjd: 93 mm.
  Bredd: 34 mm.
  Omkrets: 115 mm.
  Hållbarhet: bör bytas ut efter 2 år.

  Pris: 169 kr